Želimo zeleno plavu županiju sa 365 dana turizma

FB_IMG_1620315839199

ŽELIMO ZELENO PLAVU ŽUPANIJU SA 365 DANA TURIZMA • Kako je i ranije najavljeno, danas sam na Molo Longo-u u Rijeci građanima predstavio svoj program kojeg želim realizirati kao župan PGŽ-a.

Jasno, sa mnom su bili i moji kandidati Sanja Beljan Brkić za zamjenicu i Denis Vukorepa kao kandidat za zamjenika.Ministar Butković je potom predstavio listu sa članovima.

Više puta sam isticao pa tako i danas naglasio da umjesto stagnacije naše županije želimo revitalizaciju sa snažnim razvojem gospodarstva i turizma koji su jedan od važnijih uvjeta za demografsku obnovu, a ona je našoj županiji nužna. Dok smo obilazili sva mjesta županije, uočili smo neravnomjerni razvoj pojedinih dijelova te je upravo ravnomjerni razvoj PGŽ- a jedan od bitnih pristupa mojeg programa.

To znači da moramo ujediniti županiju kako bi ona imala svoj život i svoju vitalnost. Više je načina na koji to namjeravamo napraviti kroz; pametnu i održivu PGŽ, kroz zdravu i sigurnu, jer smo u zadnje vrijeme svjedoci narušenosti zdravlja. Kroz zelenu i digitalnu, jer se i cijela Europa kreće u tim smjerovima.

U planu mi je pružiti perspektivu mladima kroz školstvo, visoko školstvo, i sve što im kroz to daje perspektivu.

Moram istaknuti jedan od krivih pristupa dosadašnjeg vođenja županije, a to je naglašavanje prepoznatljivosti PGŽ-a isključivo kroz turizma. On je do sada jedini brend županije!

Jedini mi imamo program za razvoj poljoprivrede jer želimo, kako imamo i naš slogan „zeleno plava županija“, razvijenom poljoprivredom županiju učiniti zaista zelenom, a spajanjem Gorskog kotara sa primorjem i otocima učiniti da kroz zdravstveni dio turizma, kroz svih 365 dana imamo održivu turističku djelatnost.