26. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak

IMG-69f4445770ce4f4dcf54f8a58818c463-V

Na današnji dan, prije 26 godina, započela je briljantna akcija Hrvatske vojske i Specijalne policije Republike Hrvatske u vojno – redarstvenoj operaciji Bljesak. U manje od četiri dana oslobođen je do tada okupirani teritorij zapadne Slavonije.

U akciji su sudjelovali i branitelji iz naše županije, ljudi koji su iz jednog mirnog, uhodanog  života krenuli hrabro braniti svoju zemlju, odlučni u ispravnost svojeg uvjerenja. Ne mali broj je stradao i platio najvišu cijenu, a to je život.

Ja sam, kao i svaki hrvatski građanin, duboko svjestan da je to bilo svjedočanstvo velike snage jednog naroda i da je ova akcija pokazala kako zajedništvo može biti osnova nezamislivih uspjeha.

Ja uvijek zajedništvo ističem kao ključ koji nas mora voditi, a upravo ovaj dan je trenutak koji pokazuje, da ne samo vojno umijeće, koje je svakako izuzetno, nego hrabrost i zajedništvo mogu ostvariti san čovjeka za slobodom, što je i bio tisućljetni san hrvatskog čovjeka.

Upućujem čestitke Hrvatskoj vojsci i policiji, a sa ponosom i velikom zahvalnošću i divljenjem u srcu obraćam se našim braniteljima i njihovim porodicama duboko svjestan nemjerljivosti veličine njihove žrtve.